Min blåregn.
Jeg har haft den i snart ni år. Den har fulgt med mig, fra vi boede i en lejlighed og havde en tagterasse, hvor den stod i en krukke. Og dengang blomstrede den ikke. Men jeg var tålmodig.
Så fik vi et hus med have og blåregnen flyttede med, og blev straks sat i jorden. Den blomstrede stadig ikke, men jeg var tålmodig. Efter tre års tid, kiggede jeg i en havebog, fordi jeg undrede mig. Undrede mig over at den ikke blomstrede. Havde jeg købt katten i sækken?
Og måtte sande, at den var plantet helt forkert. Plantet mod nord, hvor den burde have være plantet mod syd.
Men da var den så stor, at den ikke var til at flytte, og jeg havde ikke det perfekte sted til den alligevel. Og der hvor jeg havde plantet den, pyntede den faktisk meget godt med sine gønne grene, der villigt snor sig af sted langs undertaget.
Så jeg plantede en klematis sammen med den. Som har gjort det ud for den manglende blomstring.

Men sidste år skete miraklet.
Min blåregn blomstrede.
Ikke overvældene men dog.
Med en enkelt blomst.

Og i år blomstrede den igen. Dog ret sparsomt. Men dog. Med et par enkelte blomster.

Så hvem ved hvad det bliver til?

Om tyve år har den måske fuldt blomster flor?

Tror jeg må følge det her råd fra Haveselskabet om korrekt beskæring af blåregn

TineHavePix-9474

Blåregn maj 2014 07

Blåregn maj 2014 05

Blåregn maj 2014 04

TineHavePix-9468

Blåregn maj 2014 02