Sidste år var jeg så heldig at få lov til at fotografere et par fra Hong Kong, der var på ferie i Danmark. De ville have et pre-wedding shoot, og det skulle være dansk og eventyrligt. Vi valgte at fotografere på Egeskov Slot på Fyn.
Og der på Egeskov Slot så jeg de mest fantastiske blomsterknopper. Det var absolut fascination ved første øjekast. Og siden har jeg vidst, at jeg bare må have og eje skærmliljer i min have.

Skærmlilje i knop

Skærmlilje i knop

Jeg fandt dem endelig, og til en god pris, også selvom de så lidt vinterblege ud. Og fordi prisen var god, fik jeg købt fem potter med planten. Og jeg fandt krukker, der forhåbentlig passer i omkreds, for jeg har en forventning om at de bliver brede og store, når de engang blomstrer rigtigt.
skærmliljer frøperspektiver 03

skærmliljer frøperspektiver 02

Jeg vil helst have de hvide-, men de blå skærmliljer skal aligevel prøves.
Så to potter med blå, og tre med hvide.
Troede jeg. For da jeg fik kigget nærmere på dem, viste det sig at etiketterne var falmede og at der kun var èn potte med hvid….
Men så var bonus, at der var to løg i hver potte. Så ialt 10 skærmliljer blev det til (indsæt selv selvtilfreds smiley her).
skærmliljer frøperspektiver 07
De var umulige at få ud af plasticpotterne og måtte skæres fri. Og jeg måtte dele dem med en kniv. Da jeg jo ikke ligefrem har erfaring med skærmliljer, så krydser jeg fingre for at de overlever at blive skåret i.
skærmliljer frøperspektiver 08
Krukkerne med løgene står nu på terassen og jeg venter spændt på om det er lykkedes?
skærmliljer frøperspektiver 10

skærmliljer frøperspektiver 09

skærmliljer frøperspektiver 11

skærmliljer frøperspektiver 12

skærmliljer frøperspektiver 13

Krydser fingre for, at jeg får det her at at se i min egen have i år (eller om andet så til næste år, hvis skærmliljerne blev så stressede af at blive skåret og omplantet).
skærmliljer frøperspektiver 14

Læs eksperternes ord om skærmliljer.