Vi har et lille område imellem vores hus og naboens hus, der ikke bliver brugt til noget. Naboen bruger det som det er, bagsiden af deres hus og opmagasinerer deres kano.
Vi har vores store spisestuevindue der vender ud mod arealet. Så vi har udsigt til et plankeværk, naboens kano og et stykke jord som jeg har brugt som plante-børnehave de sidste syv år.
Området vender mod øst og ligger det meste af dagen i skygge. Jorden har vist sig at være dejlig fugtig og planterne har stortrivedes, når jeg har sat dem i pleje, indtil jeg fandt ud af, hvor de skulle videre hen. Især hostaerne har stortrivedes.
For et par år siden flyttede jeg en del gyldenris derom, for at lave en slags hegn, der kune skåne mine sarte æstetiske øjne mod naboens kano.

I marts så det sådan her ud.
Havevandring 3.april 2014 36

Havevandring 3.april 2014 39

Nu har jeg brugt et par dage på først at grave hostaer op, der var fire tilbage, alle gyldenris, en blå iris, en million løg, jeg ikke lige ved hvad er, og derefter at grave jorden igennem. Tre trillebøre fyldt med rødder og ukrudt blev det til. Og gyldenris. De skal ikke tilbage i bedet.
hosta bedet april 2014 46
Min iris skal gemmes eller bortadopteres, og så fandt jeg akelejer, som lige skal ompottes og gemmes til senere brug et andet sted i haven. Jeg har brugt en gammel murerbalje, hvor der er blevet boret huller i bunden, så vandet kan løbe fra. Perfekt til midlertidig opbevaring.
hosta bedet april 2014 08

Sådan ser det ud nu
hosta bedet april 2014 17

hosta bedet april 2014 19
Og et rengjort stakit, hvor jeg drømmer om en hvid klatrerose til at dække. Jeg har bestilt New Dawn hos Rosenposten, så forhåbentlig kan jeg snart sætte den i jorden og få en fin udsigt fra vores spisestue

Nu er planen at området skal fyldes med hostaer.
Jeg havde i forvejen tre og har suppleret op med køb af 18 nye.
To sorter, én på 60 cm jeg tænker skal stå forrest, og en på 90 cm der skal stå bagerst over mod naboen.
Og måske skal der anlægges en lille sti af fliser langs husmuren, så man kan komme ind og pudse vinduer.  På den måde kommer der også en naturlig opdeling af beddet.
Synet af kanoen må jeg leve med.

En lille smule ærgeligt med alle de løg. De skal tilbage i jorden, men de kommer sig nok ikke til en blomstring i år.
hosta bedet april 2014 41

hosta bedet april 2014 33

hosta bedet april 2014 31

hosta bedet april 2014 30

hosta bedet april 2014 09